+36 30 602 71 88 matrix@mdritmus.hu

A változtatni tudás képességéről

Dr. Pálus Attila orvos-természetgyógyászt, Kovács-Magyar András tanítványát, a holisztikus szemléletű orvoslás képviselőjét, a Matrix Drops Protokoll gyakorlati alkalmazóját kérdeztük arról, mekkora jelentősége van a változás-változtatás képességének az egészségünk megőrzése szempontjából.

Előadásaiban, könyveiben gyakran idézi Kovács-Magyar András Hippokratész szavait: „Ha nem vagy hajlandó változtatni az életeden, nem lehet rajtad segíteni.” A változás, a változtatni tudás képessége mennyire kardinális kérdés, létszükséglet-e a ma emberének?

– Ha az élettan oldaláról nézzük, akkor a tudomány azt mondja, hogy az élet feltétele a stressz. Nagyon érdekes, hogy stressz alatt nem csak a negatív stresszt értjük, hanem a pozitívat is. Például, ha eszem egy finom ételt, arra reagál a szervezetem, egy sor válaszreakció indul el: nemcsak emésztő enzimeket választok el, hanem boldogsághormon is felszabadul, ami egy kellemes érzést eredményez. Azaz ezt a reakciót pozitív stresszként éli meg a szervezetem. Kellemes élmény például egy jó mozifilm, vagy ha gyermekemet látom szerepelni, és közben büszkeséget élek meg.

Persze a stressz, mint fogalom – hasonlóan a szellem fogalmához – az emberek többségénél negatív dolgot jelent, és leginkább a pszichés megterhelésre gondolnak: szorongás, félelmek, aggodalom, stb…. Pedig a szervezetünk számára stressz lehet egy biológiai hatás (pl.: vírusfertőzés), kémiai behatás (pl.: nehézfém terhelés, mérgezés) és fizikai szintű jelenség (pl.: radioaktív besugárzás, égés…) is.

Ha röviden szeretnénk fogalmazni, minden hatás stressznek tekinthető, ami válaszreakciót vált ki az élő szervezet részéről. Tehát az élet feltétele a stressz.

Szervezetünk tudatosan vagy azon kívül – vegetatívan – reagál az őt ért hatásokra: ekkor természetes, hogy megváltozik az állapota, amiben épp előtte volt. Ezt követően igyekszik minél hamarabb elérni egy újabb dinamikus egyensúlyi állapotot, ami a legkevesebb energia befektetéssel fenntartható.  Pillanatról pillanatra változnunk kell, reagálni a stresszhatásokra, azaz alkalmazkodnunk, hiszen az élet alapfeltétele a folyamatos változás.

De nem mindegy, hogy milyen döntéseket, algoritmusokat használunk az alkalmazkodás folyamatában. Abban, hogy ez a folyamat sikeres legyen, élvezetes és a tudatosság hassa át, segít számunkra Kovács-Magyar András Matrix Drops Protokollja.

Kovács-Magyar András: A gyógyíthatatlannak tűnő betegségek megelőzésének és megoldásának kódja

A Matrix Drops Protokoll részletes bemutatása

A könyv megrendelhető a MATRIX DROPS webáruházból.

Hangoskönyv formájában is elérhető.

Mondják, egyetlen állandóság van a világban: a változás.
Szent-Györgyi Albert értekezik arról, hogy a krónikus betegségeknek – és itt a rákról beszélt leginkább -, a fő oka az, hogy az ember nem tud az alfa állapotából átlépni a béta állapotba. Ennek a kijelentésnek megint csak a változás, a változtatás szükségessége a lényege.

Az emberi szellemnek lételeme a megújulás, azaz a változás. Ugyanis amikor a szellemünk azt érzi, hogy nincs megújulási igény, ’megújul’ alacsonyabb szinten, a fizikai testben: létrehoz egy új dolgot, ami eddig nem volt ott ….és  elindulhatnak a tumoros folyamatok.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a változás tekintetében nem kell nagy dolgokra gondolni. Elég, ha vannak terveink, céljaink és ez megújulásra, változásra sarkall minket. Kisebb volumenű, rövid és hosszabb távú célok kitűzése is változási igényt elégítenek ki a szellem számára. Például: jövőre elkezdek termelni biozöldségeket a kiskertembe, ezért ősszel fel fogom ásni, karácsonyra lecseréljük a konyhabútort, nyáron vitorlázunk a Balatonon, leteszem egy rossz tulajdonságomat, stb., stb… Hétköznapi, de szükséges célok, melyek biztosítják a változás, a megújulás ingerét. Fontos megjegyeznem, hogy megfigyelésekről beszélek, és nem egyetemes tényeket közlök. A gyógyításban eltöltött több, mint 20 évem tapasztalatait szeretném megosztani ezekben a megállapításokban.

Ismert jelenség a friss nyugdíjasok körében: leteszik a könyveket, hiszen ő már tanult eleget, az egész életét végig dolgozta, minek is munkálkodni! Megöregedett, elkészült, ki tud már újat mutatni neki? Úgy tökéletes, ahogy van, minek is változtatni, dolgozni magán???  De jó, hogy nyugdíjas, végre nem kell csinálni semmit!

Ezek az emberek a legtöbb esetben rövid időn belül igen súlyos betegek lesznek, és persze jönnek a kérdések: ’Na, de már eleget alszom, jól táplálkozom, nem idegeskedem, nincs stressz, nem kell gondoskodjak másokról, stb., stb…. Pont most, amikor minden rendben körülöttem, most vagyok a legnagyobb beteg…?’

Sajnos igen, mert egy dolog hiányzik a szellem számára: a megújulás, a változás! A változtatásnak maga a ténye, képessége és lehetősége.

Néhány szempontból szerettem volna érzékeltetni, mi az, hogy stressz, változás, változtatás, és hogy ez mennyire fontos az életünkben. Beláthatjuk azt, ha a beteg nem képes változni, változtatni: ugyanúgy táplálkozik, nem mozog rendszeresen, nem figyel a gerince állapotára, fekhelyére vagy éppen az emberi kapcsolataira, gondolataira, érzéseire, akkor mi változna? Hogy várhatja a gyógyulást?

A felkészült gyógyító azért tanácsolja betegeinek, hogy időnként kisebb-nagyobb mértékben forgassák fel az életüket, mert a változás, változtatás az élet működtetője, záloga a gyógyulási folyamatnak. Csak ez a megközelítés hozhat eredményt.

Elégtelen és hiányos elmélet, ha a változtatás abban merül ki csupán, hogy magamhoz veszek anyagokat. Legyenek ezek akár gyógyszerek vagy táplálékkiegészítők. Ekkor még mindig csak az anyagot szembesítem az anyaggal, de magam ettől még nem változom. A gyógyulás csak akkor várható, ha belátjuk, a problémáink szerteágazó okokból adódnak, azaz a stresszhatások látható és láthatatlan dimenziókból érkeznek. A Matrix Drops Protokoll képes azonosítani a zavarmezőket és megoldást is kínálni a problémákra.